Jordvarme

1 til 24 af 26

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

1 til 24 af 26

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

Hvad er en jordvarmepumpe?

Et jordvameanlæg benytter jordvarme til at sikre at du har varmt vand og varme i din bolig. Jordvarme kommer fra solen, som fører energi til jorden. Jorden indeholder derfor solenergi, som jordvarmepumpen udtrækker fra jorden og ind i dit hjem.

Det er en utrolig ren, miljørigtig og økonomivenlig måde at udnytte klodens naturlige varme på. Jordvarmepumpen benytter nemlig nedgravet plastikslanger, fyldt med kølervæske eller sprit, som udtrækker jordens energi og omdanner det til varme til din bolig.

Spar penge med en jordvarmepumpe

En jordvarmepumpe kræver en startinvestering. Den bruger dog ikke nær så meget strøm, som de fleste andre typer varmekilder. For hver kilowatt du bruger, kan du få op til 5 kilowatt igen med en jordvarmepumpe. Med god udnyttelse af varmepumpen kan du spare mange penge på din samlede varmeregning.

Varmepumpen er vedligeholdelsesfri

En jordvarmepumpe er vedligeholdelsesfri. Så snart varmepumpen er monteret og klar til brug, så er den selvkørende. Du er berettiget et årligt serviceeftersyn af en autoriseret tekniker, som sikrer at den kører som den skal. Det er det hele.

Kan en jordvarmepumpe opvarme hele mit hus?

Ja, det kan den sagtens. Varmepumpen opvarmer hele dit hus og opvarmer dit vand. Du behøver ikke at rense eller passe den, og du er ikke afhængig af nogen hvis du er bortrejst. Varmepumpen kan, meget økonomi- og miljøvenligt, opvarme din bolig året rundt.

Lang levetid

En jordvarmepumpe har lang levetid. En faglig vurdering siger at levetiden ligger på op til 20 år. Slangerne kan holde sig i cirka 50 år. Selvom varmepumpen kræver en startinvestering, så betyder den lange levetid og det lave energiforbrug, at du på sigt kan spare en stor del af investeringen hjem igen.